logo

 

 

 

projektU sklopu projekta “Saberi se – poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno”  Općina Medulin kao nositelj projekta, sa Gradom Vodnjanom – Dignano provodi izobrazno – informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom.

 

 

U srijedu 05. lipnja 2019., na Placi u Medulinu i 3mc-u, Centar 58, u sklopu projekta, obilježiti će se Svjetski dan zaštite okoliša.

 

 

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, pridružite se TiDam – TiDaš sajmu razmjene (swap događaju) u Medulinu koji će se održati od 18 do 20 sati na medulinskoj placi. Očekuju vas radionice, predavanja i projekcije filmova, a za dobru glazbu pobrinut će se  DJ Teddy Lee.

 

 

U sklopu programa održati će se:

  • Sajam razmjene odjeće, stvari, knjiga, nakita, CD-a, igračaka…,
  • Radionica oslikavanja platnenih vrećica za djecu,
  • Predavanje o ljekovitom i jestivom bilju “Ča znadu biljke” sa zdravljak kutkom uz biljne pripravke i napitke,
  • DJ Tedy Lee, koji će se pobrinuti za dobru atmosferu,
  • Projekcija kratkih animiranih filmova Udruge Zelena Istra „Cijena ugljena“ i „Zarobljenici ugljena“,
  • Proglašenje pobjednika školskog natjecanja u izradi GIVE BOX-a i dodjela nagrada,
  • Izložba radova učenika OŠ Dr. Mate Demarina Medulin.

 

 

Tijekom manifestacije mještani općine Medulin će se moći prijaviti za dodjelu besplatnog kompostera.

 

 

Što je SWAP?

Swap događaji su vrlo slični buvljacima. Razlika je samo u tome što se na swap događajima odjeća razmjenjuje i što se ne naplaćuje! Ono što nama nije dobro nekome može biti savršeno i obrnuto!

Razmjena nije direktna, već ostavljamo stvari koje poklanjamo, a izabiremo stvari koje nam trebaju iz cjelokupne ponude. Višak se donira u dobrotvorne svrhe. Obilježje swap događaja je i dobro druženje uz muziku i piće.

 

 

Koja su pravila?

  1. Prilikom dolaska, na info-punktu ostavite predmete koje želite donirati (ne više od 10-tak), volonteri će upisati u tablicu vrstu i količinu predmeta. Za svaki predmet dobit ćete BON. Bonove možete zamijeniti za željene predmete iz ponude. Zadnjih sat vremena- razmjena će biti moguća i bez bonova-do isteka zaliha,
  2. U obzir dolaze igračke, odjeća i modni dodaci, dobrodošli su svi “fora” i “otkačeni” komadi odjeće, knjige, stripovi, ploče, CD-i, igrice, kućanski aparati, decor predmeti, slike, okviri i sl.
  3. Molimo da donesete  stvari koje su očuvane, čiste, bez fleka, u funkciji i ispravne.

 

 

Organizacija manifestacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

 

 

Projekt “Saberi se – poberi sve, odvoji opasno – pospremi korisno”  je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.243,51 kn, a bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 495.756,93 kn.

 

 

Aktivnosti povezane uz predavanje „Ča znadu biljke“ dio su projekta Kulturni krug po Općini Medulin financiranog od Općine Medulin i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Fonda gradova i općina.