tone final_page-0001U prilici 115. godišnjice rođenja velikog pedagoga, Premanturca Tone Peruška, Općina Medulin organizira događaj koji će se u Premanturi održati u četvrtak 27. veljače 2020. godine.

 

Prvi dio programa održati će se u prijepodnevnim satima, s početkom u 9.30 sati, u prostoru Kuće prirode u prizemlju upravne zgrade JU Kamenjak („stara škola“ na placi u Premanturi). Uz predstavnike Općine Medulin i Grada Pule, program će održati učenici osnovnih škola Tone Peruška iz Pule i dr. Mate Demarina iz Meduina te djeca DV Medulina – podružnica Premantura. U nastavku će prisutni obići rodnu kuću Tone Peruška, Centar brodogradnje u Premanturi te potom položiti cvijeće na grobu Tone Peruška na mjesnom groblju u Premanturi.

 

U drugom, večernjem dijelu programa, koji započinje u 19 sati također u Kući prirode u Premanturi, na lik i djelo velikoga Premanturca svi će se zainteresirani mještani i posjetitelji moći prisjetiti kroz javna predavanja i izlaganja Davida Orlovića, mag. hist., Andreja Badera, mag. hist. te Albina Crnoborija, novinara i pisca.

 

 

 PRILOG:

 

 

OPĆINA MEDULIN