slika propusniceTemeljem izmijenjene Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od ponedjeljka 6. travnja 2020. godine napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka biti će omogućeno isključivo s e-propusnicama. Kao i do sada, tako se i e-propusnice izdaju sukladno razlozima, odnosno u slučaju odlaska na posao propusnicu izdaje vaš poslodavac, u slučaju zdravstvenih razloga odabrani liječnik, a samo u slučaju VAŽNIH I VITALNIH obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci ili starijim osobama) iz kojih morate napustiti područje općine Medulin propusnicu Vam izdaje Općina Medulin, odnosno Stožer civilne zaštite Općine Medulin.

 

 

 

Napominjemo kako temeljem potpisanog Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova Pula, Vodnjan  i općina Ližnjan, Medulin, Svetvinčenat, Fažana, Marčana i Barban od 07. travnja 2020. godine svi mještani Općine Medulin bez propusnice mogu ići u grad Pulu, Vodnjan te općine Ližnjan, Svetvinčenat, Fažana, Marčana i Barban.  Za sve ostale gradove i općine koji nisu dio Koordinacije mještani moraju ishodovati propusnicu ukoliko im je ona iz nekog opravdanog razloga potrebna.

 

 

 

 

Novost je da se propusnice izdaju putem sustava e-propusnice, a mještani svoj zahtjev mogu predati putem linka: epropusnice.gov.hr uz pomoć tokena od banke ili korištenjem neke druge vjerodajnice (elektroničke osobne iskaznice). Također, novost je da se propusnice mogu izdati od 1 do maksimalno 14 dana uključujući i dan podnošenja ovisno o razlogu. Ovim putem molimo sve mještane koji imaju mogućnost predaje zahtjeva putem sustava e-propusnice da to tim putem i učine, obzirom da će im se na taj način brže i jednostavnije izdati propusnica nego što će to biti u slučajevima kada ne koriste taj sustav.

 

 

 

U slučaju da mještani nemaju mogućnost korištenja sustava e-propusnica svoj zahtjev mogu predati kao i do sada: ispunjavanjem Zahtjeva (u prilogu) te slanjem na mail adresu: korona@medulin.hr. Za starije mještane koji nemaju mogućnost korištenja interneta i računala i dalje će biti omogućena predaja zahtjeva ispred Općine Medulin.

 

 

 

Sve e-propusnice valjane su i bez printanja, svi mještani koji imaju tu mogućnost propusnicu mogu imati na svojim pametnim telefonima, ali preporuka je da ukoliko postoji mogućnost da uz sebe imaju isprintani primjerak. QR kod na propusnici služi za brzu provjeru autentičnosti od strane policije, a ne mogu je dobiti osobe koje su pod epidemiološkim mjerama i ne bi smjele putovati.

 

 

 

Također, nažalost, tek danas 03. travnja 2020. godine nakon 14:00 sati Općini Medulin je omogućeno izdavanje e-propusnica za koje zahtjevi dođu putem e-maila ili fizičkim oblikom tako da nažalost najavljujemo kašnjenje novih e-propusnica i molimo korisnike za strpljenje i razumijevanje.

 

 

 

OBAVIJEST SVIM MJEŠTANIMA KOJI VEĆ IMAJU PROPUSNICU: Sve mještane koji su u prethodnim danima dobili propusnicu od Općine Medulin obavještavamo kako sukladno Odluci Nacionalnog stožera iste prestaju važiti s ponedjeljkom 6. travnja 2020. godine te ih upućujemo na obavezu ponovnog predavanja zahtjeva na gore navedene načine.

 

 

 

Još jednom molimo sve mještane koji imaju mogućnost korištenja sustava e-propusnice da isti i koriste obzirom da će to ubrzati proces izdavanja e-propusnica.

 

 

 

Općina Medulin, Stožer civilne zaštite Općine Medulin pridružuje se apelima Grada Pule i Stožera civilne zaštite Grada Pule te smatraju da bi sve jedinice lokalne samouprave bivše Općine Pula trebale biti jedno područje unutar kojega se smije kretati bez propusnice, no isti apeli nisu odobreni.

 

 

 

Ukoliko trebate tehničku ili korisničku podršku vezanu uz e-Propusnice, molimo vas kontaktirajte na:

  • e-pošta: epropusnice@uprava.gov.hr (0-24 h)
  • Telefon: 0800 8090 (od 8 do 17 sati)

 

 

 

Kako bi se upoznali sa sustavom e-Propusnice i postupkom prijave u sustav, preporučamo vam pogledati sljedeće video-upute:

e-Propusnice – Opis načina funkcioniranja sustava https://www.youtube.com/watch?v=aR5zcO0Qwks&feature=youtu.be

e-Propusnice – Postupak prijave u sustav – https://www.youtube.com/watch?v=npD1xs6s55E&feature=youtu.be

e-Propusnice – Nova funkcionalnost za sve građane – https://www.youtube.com/watch?v=aR5zcO0Qwks&feature=youtu.be

 

 

 

 

PRILOG: