11. Dani stvaralaštva programU sklopu ovogodišnjih 11. po redu Dana stvaralaštva, u organizaciji udruge Art Studio, na području općine Medulin.

 

 

Općina Medulin sufinancira realizaciju programa, a sudjelovanje na svim radionicama je za zainteresirane mještane potpuno besplatno.

 

 

Stoga ovim putem prosljeđujemo poziv organizatora s informacijama o radionicama i kontaktima za prijavu zainteresiranih polaznika.

Prijave i dodatne informacije za sve radionice moguće je dobiti putem kontakata: info@artstudio-pula.hr ili 091 561 58 87.

 

 

Na području općine Medulin, prva je na rasporedu, za polaznike početnike, jednodnevna radionica „Osnove keramike“ koja će se održati u Banjolama, u prostoru Društvenog doma 6.7.2019. godine, pod vodstvom Igora Fabrisa uz kojega će se polaznici okušati u nekoliko tehnika oblikovanja gline.

 

 

Sljedeća je dvodnevna radionica lončarenja koja će se održati u prostoru medulinske Lože 13. i 14.07.2019., pod stručnim vodstvom Nataše Krajnović, a polaznici će upoznati i usvojiti ovu kompleksnu vještinu.

 

 

U Pomeru će se od petka do nedjelje 19.-21.7.2019. održati trodnevna radionica mozaika, koju će voditi Sonja Milotić Šesto, a polaznici će imati prilike okušati se u izradi replike rimskog mozaika i naučiti pravila i zakonitosti njegove izrade.

 

 

Posljednje dvije radionice održati će se u Pješčanoj Uvali, u prostoru Društvenog doma. 20.7.2019. održati će se radionica „Sve boje gline“ pod vodstvom Igora Fabrisa uz kojega će polaznici naučiti oksidima i pigmentima bojati predmete u glini.

 

 

Jednodnevna radionica Stratching (keramika), održati će se  21.07.2019. u Društvenom domu u Pješčanoj Uvali. Vesna Jaklin Pantić polaznike, bilo početnike bilo iskusnije u radu s glinom, upoznati će s ovom tehnikom kombiniranja i slaganja glina različite boje u izradi keramičkih predmeta atraktivnog, posebnog izgleda „s pukotinama“.

 

 

Radionice stakla i drugih tehnika keramike održati će se u Puli i Vodnjanu, a detaljan raspored je u prilogu.

 

 

Na svim je radionicama sudjelovanje besplatno te organizator, udruga Art Studio poziva sve zainteresirane polaznike s područja općine Medulin da se prijave, sudjeluju i  uživaju u kreativnosti i umjetnosti 11. Dana stvaralaštva!

 

 

PRILOG: