Doris KaramatićU organizaciji udruga Sakramenski, Mutila i Format u naredne tri subote, u Medulinu se održava kulturno zabavni program pod nazivom „Glazba i smijeh za dušu i tijelo“ / „Music and Laughter for Body and Soul“.

 

 

U sklopu programa održati će se nastupa iznimnih umjetnika, redom glazbeni stand up istaknute harfistice Doris Karamatić (subota 31.07.2021.), zatim koncert naše kantautorice, čuvarice i promotorice labinjonskoga dijalekta Elis Lovrić (subota 7.08.2021.), te na koncu energični stand up show u kojem će nas zabaviti i vjerujemo do suza nasmijati pulski komičar Zoran Todorović Todor (14.08.2021.). Događaji će se održati na otvorenom, unutar ograđenog dvorišta staroga vrtića u Medulinu, na adresi Katikulić 1, a svi nastupi započinju u 21 sat.

 

 

Program u cijelosti financiraju Općina Medulin i Turistička zajednica općine Medulin te je ulaz slobodan, no obzirom i u skladu s mjerama na snazi, broj posjetitelja je ograničen pa su za dolazak obvezne prijave putem e-maila, na adresu centarsantadur@gmail.com.

 

 

Prvi je na rasporedu, već ove subote, 31. srpnja 2021., s početkom u 21 sat glazbeni Stand Up „Me, Myself & Harp“, harfistice DORIS KARAMATIĆ

 

U nastupu od 80 minuta, Doris, koja za sebe kaže da je Splićanka sa zagrebačkom adresom, članica orkestra gradskog kazališta „Komedija“, publici će kroz glazbu i humor predstaviti sebe i svoj instrument – harfu, koja prema njenim riječima daje puno više od klasičnog anđeoskog zvuka te stoga svoj repertoar širi u rasponu od klasike preko jazza do rocka i heavy metala.

 

Ovaj će s nastup pun pozitivne energije i interakcije s publikom biti prvi događaj koji udruge Sakramenski, Mutila i Format organiziraju u prostoru nekadašnjega vrtića u Medulinu – u kojemu u suradnji s Općinom Medulin pokreću Šantadur, centar baštine, kulture i održivog razvoja. U Centru će u narednom periodu osim koncertnih događaja organizirati niz raznovrsnih aktivnosti za i sa mještanima; predavanja, edukativne i kreativne radionice i tečajevi za djecu i odrasle, promocije publikacija, izložbe, uključujući i stalni etnografski postav te filmske projekcije. Ideja i želja ove tri medulinske udruge jest ovom predivnom objektu, koji kao prostor zajednice postoji od 1912. godine, kada je u njemu otvorena Restauracija J. Zucon udahnuti novi život, odnosno vratiti prostor na korist i dobrobit zajednici. Tu će se, na istom mjestu gdje su se u prošlosti okupljali, plesali, smijali i družili Medulinci, i sada mještani i posjetitelji moći opustiti i uživati u glazbi i smijehu za dušu i tijelo, na zelenoj, travnatoj površini, pod ljetnim zvjezdanim nebom, u Centru u samom centru Medulina!

 

 

 

Veselimo se susretu, dobrodošli svi!

 

Udruge SAKRAMENSKI, MUTILA i FORMAT