Pomer_1Oaza zelenila na Muntižejcu

 

Na ulazu u Pomer, u predjelu Muntižejac, uređuje se oaza zelenila koja će uljepšati ulazak u Pomer te postati mjesto okupljanja i provođenja slobodnog vremena svih generacija Pomeraca.

U suradnji s Hrvatskim šumama priprema se sadnja stablašica i grmlja, te će svoj dom na Muntižejcu naći bademi, lipe, čempresi, ladonje, ali i oleandri, lovori, fotinije, teukrijumi i cedrovi, pa će po raznolikosti Muntižejac postati mali botanički vrt.

 

 

U novu javnu rasvjetu uloženo je 96.000,00 kuna, a radove je izveo medulinski Regi elektrik d.o.o.

 

Osim navedenog planira se urediti i skate park koji će imati takozvani „bowl“. Trenutačno se izrađuje projekt parka za kojeg su osigurana sredstva u ovogodišnjem proračunu. Skate park vrijedan je približno 300.000,00 kuna, a botanički park s dječjim igralima, stazama i zelenilom bi koštao dodatnih 300.000,00 kuna, što čini cjelokupnu investiciju od 600.000,00 kuna.

 

Proširenje zavoja Škalice

 

Kako bi se omogućilo sigurnije prometovanje Pomerskom cestom tvrtka Tibra d.o.o. izvela je radove na proširenju zavoja na Škalicama u što je uloženo 13.000,00 kuna.

 

 

Čišćenje i uređivanje šuma

 

Djelatnici Med eko servisa i Hrvatskih šuma izveli su radove čišćenja i uređivanja šume na Mući te čišćenja zelenog otpada kod igrališta, za što je Općina Medulin osigurala sredstva u iznosu od gotovo 30.0000,00 kuna.

 

 

OPĆINA MEDULIN