10Međunarodni dan dječje knjige obilježava se svake godine kako bi se ukazalo na važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja odabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. travanj. Općina Medulin je i ove godine, petu godinu za redom, pripremila prigodne poklon pakete dječjih knjiga i slikovnica za sve dječje vrtiće na svom području te za knjižnicu Osnovne škole dr. Mate Demarina u Medulinu.

 

U obilazak dječjih vrtića na području općine te posjet medulinskoj osnovnoj školi prošlog su petka, 5. travnja 2019. krenuli predstavnici Općine Medulin, zamjenik načelnika, gospodin Damir Demarin, pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti, Suzana Racan Stern te savjetnica za društvene djelatnosti Sonja-Barbara Bader.

 

U Dječjem vrtiću Medulin, predstavnici općine uz ravnateljicu Severku Verbanac posjetili su dvije skupine u kojima su djeca s veseljem otvarala knjižne poklon pakete, a njihovo pomno listanje knjiga i slikovnica, više je nego opravdalo inicijativu Općine Medulin da obilježi ovaj dan. Uslijedio je posjet Dječjem vrtiću Sunčica u Banjolama, gdje su mališani nestrpljivo i s uzbuđenjem dočekali malu općinsku delegaciju te u znak zahvalnosti za dobivene nove knjige i slikovnice otpjevali i recitirali nekoliko pjesama. Potom su predstavnici Općine nastavili obilazak i stigli u područni vrtić u Premanturi, te na koncu knjižnicu medulinske osnovne škole u kojoj su ih dočekale ravnateljica Emanuela Pinzan Chiavalon, knjižničarka Dušanke Đokanović i učenici sedmih razreda, članovi školske novinarske grupe. Pročelnica Racan Stern razgovarala je upravo sa sedmašima o značaju knjiga i čitanja u svim fazama našega života te odgovarala na njihova pitanja o osobnim čitalačkim preferencijama te o dosadašnjim aktivnostima Općine Medulin u obilježavanju Međunarodnog dana dječje knjige, uz zaključak da će se ova inicijativa Općine obzirom na njen značaj zasigurno nastaviti i u budućnosti.

 

OPĆINA MEDULIN