3. akcija MALI I VELIKI VOLONTERI U AKCIJIU nedjelju, 15. 05. 2022. nastavljaju se aktivnosti u centru Šantadur u Medulinu te će se u organizaciji udruge Sakramenski u suradnji s udrugom Mutila i Format održati 3. radna akcija uređenja dvorišta i okućnice objekta, pod nazivom „Mali i veliki volonteri u akciji“. Zainteresirani se mještani mogu pridružiti članovima i volonterima uključenih udruga od 10 do 15 sati, te organizatori pozivaju mališane, roditelje i noniće, jer su predviđene aktivnosti volontiranja za sve generacije te stoga što se upravo 15. svibnja obilježava Međunarodni dan obitelji. Uz druženje na otvorenom, mali i veliki volonteri moći će pomoći u uređenju vanjskog prostora Centra, farbanjem portuna, oslikavanjem oblutaka za dječji kutak, izradom plantera za bilje te sadnjom cvijeća. Po dovršetku aktivnosti svi će uključeni volonteri moći uživati u zajedničkoj marendi.

 

Volonterska akcija planirana za ovu nedjelju, 3. je po redu, i njome se udruga Sakramenski u suradnji s udrugama Mutila i Format uključila u ovogodišnju manifestaciju „Hrvatska volontira 2022.“, te je jedna od ukupno 5 volonterskih aktivnosti koje se unutar nacionalne kampanje provode na području Istarske županije. U centru Šantadur uključene su udruge prošle jeseni provele prve dvije akcije „Mali i veliki volonteri u akciji“ s kojima su sudjelovali u prošlogodišnjoj kampanji „Hrvatska volontira 2021.“.

 

Želja je organizatora da i ovom aktivnošću povećaju vidljivost i svijest o značaju i doprinosu volontera kao snažnom i vrijednom resursu za održivi razvoj lokalne zajednice, što je u skladu s ciljem kampanje „Hrvatska volontira“. Ona se ove godine provodi po 12. put te okuplja organizatore koji provedbom raznovrsnih volonterskih aktivnosti ukazuju na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.

 

Akcija se provodi kao dio projekta „Mali i veliki volonteri u akciji“, uz financijsku podršku Općine Medulin.

 

Udruge SAKRAMENSKI, MUTILA i FORMAT