Maškare-press-OM-2021_3Današnja predaja vlasti  maškarama u Općini Medulin bila je drugačija od svih dosadašnjih. Maškare iz Medulina, Banjola i Pomera došle su u općinsku vijećnicu u tišini, gotovo inkognito, bez uobičajene  glazbene pratnje.

 

U skladu sa svim epidemiološkim mjerama maškare su stigle u ograničenom broju, pa se postavlja pitanje čeka li mještane Općine Medulin  u ovom periodu vladanja maškara demokracija,  anarhija, ili nas čeka diktatura pojedinaca.

 

Kako su maškare prilagodile svoj dolazak, tako je i Načelnik Općine Medulin Goran Buić, prilagodio svoj doček, pa je osim  što je pripremio ključeve i to jedan za istočni, a jedan za zapadni dio Općine, pripremio  i punu  općinsku kasu, koju će naše maškare sigurno znati oploditi i vratiti je općinskoj vlasti još puniju!

 

Naravno, pri podjeli  proračunskih zlatnika odmah je nastala  prepirka, jer  se maškare nisu mogli dogovoriti čiji su projekti važniji i kome treba više „zlatnika“.  Spor je ponovno morao riješiti  Načelnik Goran Buić, bratski podijelivši blago, po principu jedan istoku, jedan zapadu…

 

Na žalost ove godine nemamo maškaranih povorki i obilaska sela, ali nećemo biti zakinuti za čitanje  šentence, za koju časni sud navodi da, iako se u općini nije ništa zbivalo, da su neki ipak bili inventivni i dali dosta materijala za podužu šentencu.

 

Šire pučanstvo će sadržaj šentence moći pratiti na društvenim mrežama i na valovima pozitive Medulin FM-a, već  slijedeći utorak, odnosno srijedu.

 

 

 

OPĆINA MEDULIN
Foto/ Mario Rosanda