Općina Medulin kreće u izradu Lokalnog programa djelovanja za mlade.

 

Lokalni program djelovanja za mlade (LPDM), biti će strateški dokument u kojem će se definirati na koji će način i kojim konkretnim aktivnostima, s koliko financijskih sredstava i u kojem vremenskom razdoblju odgovoriti na ključne potrebe i interese mladih. Intencija je izraditi LPDM Općine Medulin koji u sebi sadrži tematska područja djelovanja, na osnovu kojih su izrađeni prioriteti i mjere za unapređenje života mladih na području Općine Medulin.

 

Na kraju LPDM izraditi će se popis konkretnih projekata koji će biti popisani, opisani i razrađeni putem standardnog obrasca.

 

Svaki projekt imati će definirano:

  • odgovornu instituciju ili tijelo unutar Općine za njegovu provedbu,
  • partnere i dionike,
  • aktivnosti,
  • potrebna sredstva,
  • vremenski okvir za provedbu.

Do sada je osnovano radno tijelo za izradu LPDM koje čine: Načelnik Općine Medulin Goran Buić, Suzana Racan Stern, Helga Može Glavan, Morena Paulišić, Tea Radošević, Dražen Mišković i Andrej Pevec, te su se članovi sastali i dogovorili oko konkretnih koraka u izradi. Planiran rok za izradu prijedloga je ožujak slijedeće godine.

 

Već sada se pozivaju mladi sa područja općine Medulin da se uključe svojim prijedlozima, a uskoro će biti održane i fokus grupe po mjestima na kojima će se raditi na konkretnim ativnostima sa mladima, slušajući njihova mišljenja, prijedloge i pomažući im da zajedno dođu do konkretnih projekata. Svi zainteresirani za uključenje u izradu ovog važnog strateškog dokumenta za mlade iz cijele općine, pozivaju se da se jave na: