savjet-webOpćina Medulin kreće u izradu Lokalnog programa djelovanja za mlade – MLADI UKLJUČITE SE!

 

Dragi naši mladi!

 

Kao što smo i najavljivali nakon 7 godina ponovo krećemo u izradu Lokalnog programa djelovanja za mlade Općine Medulin za razdoblje 2021. – 2025. i vas pitamo kako će on izgledati i što će sadržavati!

 

Želimo znati što je vama potrebno, a to nam trebate baš vi reći! Ovo neće biti samo doneseni dokument ovo će biti vaš i naš alat za unaprjeđenje života mladih na području općine Medulin.

 

Ukratko… želimo da se uključite, želimo da kažete što nedostaje mladima u Općini Medulin, što želite, koje su vaše ideje i kako da zajedno postignemo cilj, a naš zadatak je da sve to provedemo u djelo zajedno s vama.

 

 

ŠTO JE LOKALNI PROGRAM?

Lokalni program djelovanja za mlade (LPDM), biti će strateški dokument u kojem će se definirati na koji će način i kojim konkretnim aktivnostima, s koliko financijskih sredstava i u kojem vremenskom razdoblju odgovoriti na ključne potrebe i interese mladih. Cilj je izraditi cjeloviti dokument koji će biti na korist svim mladima kao alat za postizanje raznih ciljeva, ali i realizaciju raznih projekta.

 

 

 

ZAŠTO LOKALNI PROGRAM?

Lokalni program potreban nam je kako bi imali strateški dokument pomoću kojega vi mladi, ali i Općina Medulin može prijavljivati i financirati razne projekte i kako bi imali sve želje i potrebe mladih na jednom mjestu i kako bi znali što je mladima potrebno.

 

 

 

KAKO ĆEMO NAPRAVITI LOKALNI PROGRAM?

Lokalni program raditi će se na temelju onoga što vi budete rekli da vama treba. Općina Medulin u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Savjetom mladih Općine Medulin i svima vama izraditi će dokument koji će nakon javnog savjetovanja izglasati Općinsko vijeće Općine Medulin i time taj dokument dobiva na značaju i težini.

 

 

 

ŠTO MOŽEMO OČEKIVATI?

Kako bi napravili Lokalni program moramo prvo dobiti informacije od VAS MLADIH. Planiramo održavanje radnih fokus grupa, radionica i događaja za vas mlade kako bi došli do informacija. Aktivnosti započinju u 9. mjesecu 2020. godine, a na ovaj stranici objavljivati ćemo sve informacije u vezi toga kao i na društvenim mrežama: FB stranica Općine Medulin i Savjeta mladih Općine Medulin kao i Instagram općine Medulin i Savjeta mladih Općine Medulin, zato ZAPRATITE NAS!

 

 

 

ŠTO JE PROJEKT „MLADI ZA MEDULIN – DJELUJ LOKALNO“

Projekt „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“ je projekt koji je Općina Medulin prijavila na natječaj Erasmus +, Ključna aktivnost 3 koji je temeljem Odluke Agencije za mobilnost i programe Europske unije od 20. travnja 2020. godine odabran za financiranje u iznosu od 12.785,00 eura. Projekt je financiran u 100% iznosu bespovratnih sredstava, a predstavlja najveći i najvažniji projekt za mlade u Općini Medulin. Ovim projektom Općina Medulin želi povećati participaciju mladih u procesima donošenja odluka, povezati i motivirati mlade da se uključe u lokalnu zajednicu te aktivno uključiti mlade u dijalog s donositeljima odluka u cilju razvijanja društvenih vještina, aktivnog građanstva i kreiranja novog Lokalnog programa za mlade Općine Medulin 2021. -2025., najvažnijeg strateškog dokumenta za mlade. Opći cilj projekta je povećanje participacije mladih u procesu donošenja odluka dok su specifični ciljevi:1) motivirati mlade za uključivanje u rad lokalne zajednice 2) donošenje novog Lokalnog programa za mlade Općine Medulin 2021. – 2025. 3) osvještavanje donositelja odluka o važnosti participacije mladih u lokalnoj zajednici.

 

 

Dakle, glavni cilj ovog projekta je upravo izrada Lokalnog programa djelovanja za mlade Općine Medulin za razdoblje 2021. – 2025.!

 

 

 

Sve novosti u vezi izrade Lokalnog programa pratite na ovoj stranici i na društvenim mrežama: FB stranica Općine Medulin i Savjeta mladih Općine Medulin kao i Instagram Općine Medulin i Savjeta mladih Općine Medulin, a ukoliko vas zanimaju dodatne informacije slobodno se javite voditeljici projekta Ani Žufić na 099 253 1893 ili ana.zufic@medulin.hr

 

 

European_Union1454410764_eu-flag-erasmus--vect-pos