20200919_103051Mladi Medulina i Pomera znaju što žele!

Ovoga vikenda nastavio se rad s mladima u općini Medulin te su tako održane prve fokus grupe u naseljima Medulin i Pomer. Na fokus grupama su mladi iz navedenih naselja isticali svoje želje i potrebe i započeli proces kreiranja općine po mjeri mladih i izrade Lokalnog programa za mlade. Mladi su spremno isticali razne potrebe i probleme počevši od slabe prometne povezanosti do većih projekta prostora za mlade i biciklističkih staza, a uz skromne, konkretne i realne želje svi su redom ponosni na prostor i sredinu gdje žive. Sve ideje i želje mladih objediniti će se u Lokalni program za mlade, najvažniji strateški dokument za mlade, a u ovoj pripremnoj fazi nećemo istaknuti što su sve to mladi rekli i spremno zatražili, već će se putem internet savjetovanja moći prije završne faze vidjeti što to Općina Medulin mora poduzeti da bi kreirala općinu po mjeri mladih.

 

 

Na fokus grupama su uz mlade prisutni i načelnik Općine Medulin Goran Buić sa stručnim službama, a svi oni spremno slušaju i zapisuju sve što mladi istaknu kao problem i nedostatak Općine. Fokus grupe i izradu Lokalnog programa uz pročelnicu Suzanu Racan Stern i voditeljicu projekta Anu Žufić, vodi i održava Helga Može upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, zadužena za izradu samog Lokalnog programa. Fokus grupe i rad s mladima odvija se u sklopu projekta „Mladi ZA Medulin – djeluj lokalno“ financiranog iz programa Erasmus + u 100 % iznosu od 12.785,00 eura.

 

 

 

Svako naselje ima svoju fokus grupu – slijede Premantura i Banjole

Fokus grupe jedne su u nizu aktivnosti koje će Općina Medulin provesti s mladima, a u cilju uključivanja svih mladih s područja općine, fokus grupe će se održati u svim naseljima. Na fokus grupama se vrlo konkretno radi na izradi Lokalnog programa za mlade, a važno je da što više mladih sudjeluje. Svi prisutni mladi iznose želje i potrebe mladih u općini Medulin koje će se uvrstiti u Lokalni program za mlade i pomoći u kreiranju općine po mjeri mladih. Stoga, poruka svim mladima je: Imaš ideju? Imaš projekt? Želiš da se u općini nešto promjeni? Dođi i reci! Tebe se pita i tebe se sluša!

Sljedeći vikend nastavljaju se fokus grupe u Premanturi 26.09. te u Banjolama 27.09.2020. godine.

 

 

Obje fokus grupe započinju okupljanjem u 9:30 te samim početkom u 10:00 sati, a sudjelovanje je besplatno te je za sve sudionike osigurana kava i sok, materijali te ručak – pizza!

Fokus grupa u Premanturi održati će se u zgradi Javne ustanove Kamenjak u prizemlju, a u Banjolama u sali Društvenog doma. Molimo mlade da se prijave na e-mail: ana.zufic@medulin.hr ili pozivom na broj 052/385 – 679.

 

 

Termini svih fokus grupa:

– 19.09. – Medulin

– 20.09. – Pomer

– 26.09. – Premantura

– 27.09. – Banjole

– 10.10. – Pješčana Uvala

– 11.10. – Vinkuran

 

 

Ukoliko netko ne može sudjelovati u svom naselju, može sudjelovati u nekom drugom naselju u ponuđenim terminima.

Sve ostale fokus grupe ćemo dodatno najaviti, a ovim putem otvaramo prijave za fokus grupe u Premanturu i Banjole! I zapamtite, sada je trenutak! Sada je prilika! #MladiZAMedulin

 

 

 

Sve u skladu s epidemiološkim mjerama

* Događaj će se održati poštujući sve protu-epidemiološke mjere na snazi, a molimo sve sudionike da se i u ovoj prilici pridržavaju propisanih mjera Stožera CZ i Zavoda za javno zdravstvo RH (nošenje maskica i fizička distanca).

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost 3. Sredstva su odobrena u 100% iznosu, a vrijednost projekta je 12.785,00 eura.