FENOLIGA udruga u kulturi poziva vas u Premanturu u utorak 08.09. u 20,30 h na koncert THE QUINTET koji će se održati na premanturskoj placi. Ulaz je slobodan. U slučaju kiše koncerti će se odgoditi.

THE QUINTET

Pulsko rovinjska skupina glazbenika koju povezuje sklonost ka izvođenju instrumentalne glazbe na tragu Georgea Bensona, The Crusadersa, i Herbie Hancocka…

 

 

 

Članovi THE QUINTETA su:

Leon Brenko,klavijature – Svirao je sa najpoznatijim glazbenicima na Hrvatskoj glazbenoj sceni. Bio je višegodišnji član Nole. Dobitnik je nagrade “Status” za klavir. Stalni je član pulskog banda Shugo’s Foosy i Smooth Jazz Quarteta.

Alen Spada,gitara – Stalni je član pulskog banda Shugo’s Foosy. Svirao je sa poznatim imenima naše pop glazbe kao što su Nola, Massimo Savić, Toni Cetinski. Trenutno je angažiran pokretanjem svog studija za snimanje.

Ritam sekciju čine rovinjski glazbenici Marko Kalčić, na bas gitari i Goran Salvi na bubnjevima koji već dugi niz godina sviraju zajedno. Trenutačno uz ovaj band to čine i u Smooth Jazz Quartetu. Svirali su u mnogobrojnim grupama diljem Hrvatske.

2015 godine bli su članovi rovinjskog banda BeBlue koji je pobijedio na Croatian Blues Challengeu te su predstavljali Hrvatsku na International Blues Challengeu u Memphisu (USA). Inače su članovi Glazbenog Laboratorija Rovinj koji se na jedan neformalan način bavi edukacijom mladih glazbenika.

I last but not least legendarni je Boro Lukić na gitari…stari lisac, svirao je sa Davorom Lorkovićem s kojim započinje jazz scena u Puli. Najzaslužniji čovjek što se pulska i istarska jazz scena zadnjih 20 godina održala na okupu. Član je Smooth Jazz Quarteta i EkBalam tria u Češkoj s kojima je prošle godine snimio album.

 

 

UDRUGA FENOLIGA