DRUGA varijanta_2.1_page-0001Velika završnica 5. godišnjeg doba u Medulinu će se uz povorku Malih maškara i 2. Maškaranu atletsku utrku na rivi, šentencu i spaljivanje Pusta na placi te koncert Lidije Bačić uz DJ Nikolu z Kukurini u šatoru kraj malina održati na pusni utorak, 25. veljače.

 

 

Ususret glavnoj maškaranoj fešti na području općine, u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin (3mc-u na placi), u ponedjeljak 24. veljače 2020., mještani i svi zainteresirani posjetitelji moći će razgledati posebnu, odnosno jedinstvenu „pop up“ jednodnevnu izložbu.

 

 

Radi se o izložbi pokladnih kostima i masaka, koja će zasigurno prizvati mnogobrojna vesela sjećanja i izmamiti svima osmijeh na lice. Za ideju i realizaciju ovoga događaja zaslužne su žene okupljene u skupini „Medulinske maškarice“. Veselu žensku kupmaniju čini okosnica od 13-14 žena koje se druže, okupljaju, maskiraju od 2002. godine te kako i same kažu, ove godine njihovo djelovanje slavi „punoljetnost“!

 

 

Upravo tim povodom žele predstaviti kostime i maske koje su kroz proteklih 18 godina nosile u svojim obilascima mnogobrojnih maškaranih fešti. Tradicionalno obilazeći, što neće izostati ni ove godine, Banjolske krabulje, Ližnjanske maškare te nikad ne propuštajući sudjelovati u glavnoj i završnoj fešti u Medulinu. Za kostime i maske koje će predstaviti, osvojile su razne nagrade, nerijetko i 1. mjesto za najbolju grupnu masku. Moći će se tako u 3mc-u vidjeti njihove inventivne i posebne skupne maske „Šeherezade“, „Crnci“, „Kan kan“, „Robin Hoodice“, „Navijačice“, „Charleston-sice“, „Kosturice“ i druge, za koje ponosno ističu kako su sve osim jedne koja je bila kupovna, osmišljene i izrađene, šivane kao pravi hand maid, „njiman na miru“.

 

 

Dugogodišnje dobro raspoloženje i uspomene na protekla 5. godišnja doba prikazati će i kroz mnogobrojne fotografije na kojima su ovjekovječeni trenutci veselja i sudjelovanja Medulinskih maškarica u zabavama pod maskama na području općine Medulin i šire, stoga pozivaju mještane i posjetitelje svih generacija da im se pridruže tijekom ponedjeljka, 24. veljače, u prostoru Multimedijalnog centra Općine Medulin gdje će s izložbom kostima i fotografija te neizostavnim fritulama obradovati sve goste i posjetitelje, i to od 9 ujutro do 9 navečer!

 

prilog:

 

Medulinske Maškarice