34497015_1880679168666467_7436937478788874240_nU srijedu, 6.06. 2018. u popodnevnim satima ispred vjetrenjače unutar Arena Medulin Kampa održana je izvedba lutkarske predstave Istra Inspirita: ´Priče starog malina´.

 

 

 

Povod održavanja izvedbe te razgledavanja obnovljenog malina na vitar odnosi se na suradnju sa Školom za odgoj i obrazovanje Pula koja je ove godine ponosni domaćin mobilnosti u okviru Erasmus+ multilateralnog partnerstva financiranog od strane Europske unije. Naziv projekta je Europska strukovna putovnica, a u isti su uključeni učenici s teškoćama u razvoju iz partnerskih škola iz Njemačke, Poljske, Češke i Luksemburga. U okviru mobilnosti želja je prikazati život na našem području uz more i aktivnosti oko njega, a upravo izvedba lutkarske predstave ´Priče starog malina´ sjedinjuje tradiciju i zabavu kroz priču o povijesti malina i braći Pošić u dobro poznatoj maniri storytellinga.

 

 

 

Dolazak braće Pošić u Medulin davne 1872. godine te izgradnju vjetrenjača u medulinskom portu dočarat će publici izvođači Sedina Cerovac, Šandor Slacki i Martina Božić. Ističemo zadovoljstvo što je Škola za odgoj i obrazovanje Pula angažirala upravo Istra Inspirit kako bi svojim znanjem i interpretacijom baštine mogli učenicima približiti istarsku povijest i tradiciju te postići sinergiju između običaja i modernog izričaja kroz emocije te stvaranje autentičnog doživljaja.

 

 

 

Tekst i foto: Istra Inspirit