Info dani slikaZaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i ove godine od 13. do 16. ožujka održat će Info dane za organizacije civilnog društva. Info dani namijenjeni su svim organizacijama civilnog društva, javnim i privatnim ustanovama, jedinicama lokalne i regionalne uprave i samouprave, te ostalim zainteresiranima, a cilj im je informiranje o aktualnim temama i novostima iz područja civilnog društva, edukacijama te stvaranje partnerstva i novih razvojnih prilika.

 
Ove godine imaju nekoliko zanimljivih tema, između ostalog Edukaciju o društvenom poduzetništvu i edukaciju vezano za program Erasmus+ za obrazovne institucije i udruge.  Prvi dan Info dana 2017 rezerviran je za Okrugli stol: „Civilno društvo – jedan od temelja razvoja naših zajednica” i prezentaciju dostupnih natječaja za udruge. U suradnji sa Studentskim centrom Pula u utorak 14.03. održat će se “ABCda” početnička edukacija za udruge na kojoj će biti predstavljene osnove za sve one koji su tek zakoračili u svijet udruga, za početnike i nove članove udruga te za građane koji su tek u fazi stvaranja udruge. Edukacija o društvenom poduzetništvu koja će biti održana u srijedu 15.03., organizirana je u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom Ida d.o.o. te Europe Direct uredom u Puli, a predavač Teo Petričević dugogodišnji je direktor ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji. U suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, četvrtak 16.03. posvećen je projektnim mogućnostima obrazovnih ustanova te umrežavanju ustanova i udruga u projektima na području obrazovanja. Zaklada će tom prilikom predstaviti tekuće projekte i njihove rezultate te dostupne natječaje za ovo specifično područje.

 
Prijave za aktivnosti bit će moguće do 12. ožujka 2017. godine putem Google obrasca: https://goo.gl/forms/lwt8s34iymPSz4BM2 ili direktno na e-mail Zaklade zaklada@civilnodrustvo-istra.hr. Info dane 2017 moguće je pratiti na: Facebook event Info dani 2017 te na web adresi: Web Info dani 2017.

 

 

 

PRILOG:

 

 

 

ZAKLADA ZA POTICANJE PARTNERSTVA I RAZVOJA CIVILNOG DRUŠTVA