LOGO VIZULA

 

 

 

 

 

Općina Medulin poziva sve mještane, turističke agencije, turističke vodiče, iznajmljivače smještanih kapaciteta, udruge u kulturi te sve zainteresirane na drugi Info dan projekta Arheološki park Vižula koji će se održati u subotu, 31. kolovoza 2019. godine.

 

Program započinje u 18 sati okupljanjem svih prisutnih na ulazu u park (kod Info punkta) gdje će se posjetiteljima predstaviti program Info dana i 3D (VR) naočale koje će se tijekom stručnog obilaska i ovom prigodom moći koristiti besplatno.

 

Nakon predstavljanja započeti će organizirani stručni obilazak parka uz vodstvo kolega arheologa iz Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar koji će svim posjetiteljima predstaviti što se nalazi na Vižuli.

 

Završetkom obilaska svi posjetitelji moći će se osvježiti uz prigodan domjenak nakon kojeg će oko 20 sati započeti premijera znanstveno edukativnog filma „Stvaranje Arheološkog parka Vižula“ čiju produkciju potpisuje Medvid d.o.o., a film je snimljen sredstvima projekta.

 

 

 

PROGRAM:

18:00 – okupljanje na ulazu u Arheološki park (kod Info punkta) te preuzimanje 3D naočala

18:30 – Otvaranje Info dana i organizirani stručni obilazak parka

 

20:00 – Premijera znanstveno-edukativnog filma o Vižuli

 

21:00 – Završetak programa uz prigodnu zakusku

 

Opis projekta:

 

Projekt Arheološki park Vižula odnosi se na integrirano ulaganje u uređenje poluotoka Vižule kao arheološkog parka za posjetitelje, u razvoj turističkih sadržaja, infrastrukture i sustava upravljanja i promocije temeljenih na kulturnoj baštini.

 

Projekt je službeno započeo 1. rujna 2017. godine, a provedbene aktivnosti projekta trajat će 24 mjeseca, odnosno do 1.9.2019. godine.

 

Osnovni cilj projekta Arheološki park Vižula je kroz tematski povezana ulaganja temeljenih na obnovi i valorizaciji kulturne baštine – arheološkog nalazišta iz doba antike, doprinijeti održivom društveno – gospodarskom razvoju Općine Medulin kao prepoznatljivog odredišta kulturnog i povijesnog turizma.

 

Projektom je obuhvaćeno ulaganje u sljedeće grupe aktivnosti koje zajedno čine koherentni i integrirani program:

  1. Zaštita, obnova, revitalizacija i interpretacija kopnenih i podvodnih arheoloških nalazišta
  2. Uređenje i opremanje šetnice za posjetitelje Vižule
  3. Razvoj kulturnih i turističkih sadržaja za posjetitelje utemeljenih na kulturnoj baštini
  4. Edukacija o održivom upravljanju i prezentaciji kulturne baštine
  5. Brendiranje, marketing i promocija Arheološkog parka Vižule i destinacije

 

 

Općina Medulin nositelj je i prijavitelj ovoga projekta, dok su partneri na projektu Turistička zajednica Općine Medulin, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli – Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Hrvatski restauratorski zavod te Javna ustanova Kamenjak.

 

 

Ukupna vrijednost projekta je 19.645.579,23 kune, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj odobreno sufinanciranje u iznosu od 16.040.624,19 kuna. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014. – 2020.

 

PRILOG:

Program Info dana projekta Arheoloski park Vizula

 

 

 

OPĆINA MEDULIN