0-novi-dvoracJučer se u krugu Djećjeg vrtića Medulin održalo veselo otvorenje novog multifunkcionalnog igrala, kojemu su vrtićki mališani odmah dali nadimak “Dvorac”. U ove prosinačke dane darivanja, mališani se s oduševljenjem prihvatili novo igralo na vanjskom prostoru, a kojega su uz predstavnike Općine Medulin, ravnateljicu Dječjeg vrtića i odgajateljice simbolično otvorili Načelnik Općine Medulin Goran Buić i mališan David Reljanović iz vrtićke skupine Leptirići.

 

Prema riječima Severke Verbanac, ravnateljice Dječjeg vrtića Medulin, ovakva didaktička oprema vanjskog prostora omogućiti će raznovrsne oblike kretanja djece, doprinijeti razvoju motoričkih vještina i spretnosti djece te potaknuti aktivnost različitih mišićnih skupina kod djece uz razvoj ostalih kinatropoloških obilježja djece predškolske dobi.

– Ukupna investicija Općine Medulin u polivalentno igralo kojim je vanjski prostor vrtića Medulin dodatno  oplemenjen u svrhu raznovrsnije igre djece iznosi 140 tisuća kuna, a u svrhu sigurne igre planiraju se i daljnja ulaganja u anti-stres podloge, čime bi se udovoljilo suvremenim standardima vezanim uz potrebe djece predškolske dobi, rekla je ravnateljica Verbanac.

 

Načelnik Općine Medulin Goran Buić je prigodom otvorenja “Dvorca” rekao kako su vesela i razdragana djeca svojom reakcijom odmah opravdala uložena sredstva u ovo igralo.

– Ovo današnje otvorenje je zapravo rezultat posjeta jedne vrtićke skupine Općini Medulin, kada su mi djeca izrazila želju za postavljanjem dvorca, kako su ga oni odmah nazvali, u dvorištu vrtića. I eto, nakon kratkog vremena tu njihovu želju smo zaista i ostvarili. Siguran sam kako im je bilo teško čekati ovih petnaestak dana dok se “Dvorac” gradio, no zato im je sada sreća još i veća. Vidimo da su sva djeca odmah zaposjela “Dvorac”, a njihovo veselje je ujedno i naše veselje, zbog čega i mi svi zajedno uživamo radeći ovaj posao. Moram naglasiti da također planiramo obnoviti igrala i tobogane u područnim vrtićima u Premanturi i Vinkuranu te time dodatnim sadržajem obogatiti i vanjske prostore tih vrtića, zaključio je načelnik Buić.

 

 

Podizanje kvalitete življenja i rada djece i odraslih u Dječjem vrtiću Medulin jedna je od aktivnosti Općine Medulin u kojoj se ogledaju kontinuirana ulaganja. Pored razmišljanja o ulaganjima u izgradnju primjerene infrastrukture koja će omogućiti obuhvat što većeg broja djece institucionalnim predškolskim odgojem, postojeći objekti nastoje se opremati suvremenom didaktičkom opremom za igru djece u unutarnjem kao i na vanjskom prostoru. U Dječji vrtić Medulin u pedagoškoj godini 2016.-2017. upisano je 185 djece od čega centralni objekt u Medulinu pohađa 120 djece u dobi od prve do sedme godine života.

 

Napisao i snimio Mario Rosanda