Plakat5. godišnje doba u općini Medulin završava se velikom i bogatom manifestacijom za sve generacije, idućeg utorka, 5. ožujka 2019. godine u Medulinu.

 

Prvi počinju pod maskama feštati naši najmlađi mještani, vrtićanci i osnovnoškolci iz Medulina, kojima se u maškaranoj povorci Malih maškara pridružuju mališani iz ostalih mjesta općine te iz područnih škola Ližnjan i Šišan.

 

Veseli i šareni defile malih maškara, koje ove godine nisu nikako male, barem ne po broju, obzirom da se očekuje preko 7 stotina maskiranih vrtićanaca i osnovnoškolaca, počinje u 9 sati od fontane na rivi do šatora kod malina na vitar, gdje će se uz glazbu i animaciju mališani zabavljati do 12 sati.

 

Velike medulinske maškare, svoju povorku započinju u 10 sati kod crkve sv. Agneze u Medulinu te će tijekom dana uz pratnju harmonikaša, pjesmu i dobro raspoloženje obići cijelo naselje.

 

U popodnevnom će se terminu, od 17 sati nadalje u ove godine po prvi puta održati maškarana atletska utrka. Za djecu u kategorijama predškolarci, niži i viši razredi osnovne škole, te glavna utrka dužine 5 kilometara za odrasle, u kategorijama žene i muškarci, sa startom i ciljem na medulinskoj placi. Uz vrijedne nagrade za najbolje plasirane trkače kao i za najbolje maskirane trkače napominju iz Općine Medulin i Atletskog kluba Medulin, suorganizatora utrke, da za sudjelovanje nema kotizacija, a jedini je uvjet biti maskiran. Proglašenje pobjednika 1. maškarane atletske utrke u Medulinu planira se za 18.30 sati, nakon čega će se na istom mjestu, na placi u Medulin izreći šentenca i spaliti Pust.

 

Zabava se potom seli u veliki šator na rivi u Medulinu, kraj malina na vitar, gdje od 20.30 uz bogatu gastro ponudu započinje glazbeni program uz DJ Nikolu z Kukurini te veliki koncert Jasmina Stavrosa.

 

Iz Općine Medulin pozivaju stoga sve zainteresirane male i velike mještane i posjetitelje da u bogatom najavljenom programu pronađu nešto za sebe i u veselju i zajedništvu isprate nikad tako bogato 5. godišnje doba u općini Medulin, upravo u Medulinu u utorak 5. ožujka.