rsz_plakat_page-0001Nakon što je u subotu 15. veljače održana maškarana fešta u Pomeru, očekuje nas ove subote dupla zabava uz maškare u Banjolama i Premanturi. Banjolske krabulje okupiti će se u 9.30, a u povorku po naselju kreću u 10 sati uz pratnju Igora i Škice iz sastava Redicool, na harmonici i gitari. U 19.30 sati izreći će šentencu i spaliti Pusta, a odmah potom zabavu će nastaviti uz Duo Insieme u prostoru Društvenog doma u Banjolama. Premanturci se pak okupljaju u 13 sati na placi, a povorka malih i velikih maškara kroz selo kreće u 14 sati. Za 17 sati je planiran predah uz fritaju, krofne i čaj, a nakon toga, u 17.30 Teatar Naranča najmlađe će razveseliti programom i animacijom. Na placi u 18.30 slijedi spaljivanje pusta te od 19 sati zabava za sve mještane i posjetitelje uz živu muziku za koju je kroz cijeli dan zadužen Serđo Valić.

 

 

U Medulinskom će se Multimedijalnom centru, također u subotu 22.2.2020., s početkom u 11 sati, održati zabavno – edukativni događaj „1. Maškarani Pictionary po domaću. Članovi udruga Mutila, Format i Sakramenski pozivaju svu djecu, ali i njihove roditelje, babe i didove te učitelje, na ovaj događaj koji organiziraju povodom Međunarodnog dana materinskog jezika, u želji da spoje dva elementa naše tradicije – domaću besidu i maškare. Svi će tako moći zaigrati univerzalno popularnu igru Pictionary, koja će biti prilagođena tako da se igra s domaćim, medulinskim riječima i izrazima, a kako se s Danom materinskog jezika ove godine poklapa pokladno vrijeme, djeca neka dođu maskirana, biti će to dvostruka, a opet i poučna zabava.

 

 

U istom prostoru, 3mc-a u Medulinu, u ponedjeljak 24.2.2020. od 9 ujutro do 9 navečer, mještani i svi zainteresirani posjetitelji pozivaju se na posebnu pop up jednodnevnu izložbu koju pripremaju mještanke okupljene u inicijativi, maškaranoj skupini Medulinske maškarice. Vesela ženska kupmanija koja se okuplja od 2002. godine, povodom svoje „punoljetnosti“ želi predstaviti kostime i maske koje su kroz proteklih 18 godina nosile u svojim obilascima maškaranih fešti na području općine Medulin i šire. „Šeherezade“, „Crnci“, „Can-can“, „Robin Hoodice“, „Navijačice“, „Charlestonsice“, „Kosturice“ neke su od maski i kostima, koje će posjetitelji moći vidjeti uživo kao i na mnogobrojnim fotografijama kojima su ovjekovječeni trenutci zabave, druženja i dobrog raspoloženja Medulinskih maškarica kroz godine.

 

 

Glavna manifestacija 5. godišnjeg doba u općini Medulin kao i svake godine održava se u Medulinu, u utorak 25. veljače 2020. godine. Cjelodnevna medulinska maškarana fešta započinje povorkom velikih maškara, koja u 10 sati kreće od crkve sv. Agneze, a tijekom dana će uz pratnju harmonike, pjesmu i dobro raspoloženje obići cijelo naselje.

 

 

Povorka Malih maškara u 16 sati kreće od fontane na medulinskoj rivi prema šatoru kod malina na vitar. Mališani iz vrtića i osnovne škole s područja općine Medulin zabavljati će se uz glazbu i animaciju, a potom se oni te svi zainteresirani mogu okušati u 2. Maškaranoj atletskoj utrci u organizaciji Općine i Atletskog kluba Medulin.

 

 

Start i cilj utrka je kod malina na vitar, a dječje utrke kreću u 17 (za predškolarce), 17.15 (za niže razrede osnovne škole) te u 17.30 sati (za više razrede). Glavna utrka za muškarce i žene, dužine 5000 metara, na rasporedu u 17.45. Utrke nemaju startnine, svim je sudionicima osigurana okrjepa, a dodatni motiv dolaska svim zainteresiranima mogu biti pehari i prigodni pokloni za najbolje i najljepše maskirane u dječjim kategorijama te vrijedne nagrade za najbolje plasirane i najljepše maskirane odrasle trkače. Pehari za prva 3 mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji te poklon bon u vrijednosti 1.000, 800 i 500 kn. Najljepša i najoriginalnija muška, kao i ženska maska, zaslužiti će bon u vrijednosti od 1.000 kn.

 

PRILOG:

 

OPĆINA MEDULIN