piciginOve subote 13. srpnja 2019. godine, održati će se PEŠEKAN KUP, prvi od dva tradicionalna turnira u piciginu na medulinskoj plaži Bijeca.

 

Turnir započinje u 15 sati, a u nastavku programa, s početkom u 18:30 sati, održati će se

memorijalni turnir „Za našeg Raleta“ , nakon čega slijedi podjela odličja najboljima.

 

Za cjelodnevnu zabavu zaduženi su The Triton Music, dok će u večernjem dijelu programa nastupiti Mauro Staraj & La Banda s početkom koncerta u 22 sata.

 

Udruga za promicanje igre picigin (UPIP) „Pešekan“, osnovana je 2005. godine sa sjedištem u Medulinu, od strane nekoliko medulinskih entuzijasta i zaljubljenika u zanimljivu i nadasve atraktivnu igru picigin, društvenu igru loptom koja se igra u plićaku pješčane plaže i u kojoj je cilj što više puta dobaciti loptu suigračima bez da ona dotakne površinu mora. Udruga je to koja okuplja mahom mlade članove u dobi od 18-25 godina koji isključivo volonterski djeluju unutar udruge te se bave organiziranjem turnira u piciginu i prezentacijom iste, a sa svrhom njegovanja i očuvanja lokalnih običaja i kulturne baštine Općine Medulin, budući da je riječ o igri koja se već tradicionalno dugi niz godina igra na medulinskoj plaži Bijeca. Cjelokupno djelovanje udruge financira se putem prikupljenih članarina, donacija/sponzorstava i sredstava dobivenih putem raspoloživih natječaja, a sve su aktivnosti isključivo neprofitne i sa svrhom zabave i druženja članova udruge.

 

Sve naše planove i aktivnosti možete pratiti i putem slijedećih kanala:

FB: https://www.facebook.com/Stranica-Picigin-Klub-Pe%C5%A1ekan-Medulin-1348720775171481/

Instagram: https://www.instagram.com/pesekanmedulin/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCB0GAkPI3HCBrTTzq9cjjIg 

 

 

Udruga za promicanje igre picigin „Pešekan“